×
×

De oprichters

De oprichters van Sebastian Muziekonderricht zijn Noortje en Eduard, beide rasmuzikanten, afgestudeerd aan het Conservatorium te Utrecht. Eduard heeft als componist en producer diverse muziekensembles opgericht. Ensembles die zich voornamelijk richten op wereldmuziek, en waarmee hij diverse interessante projecten heeft uitgevoerd en waarmee hij momenteel ook nog intensief en creatief mee bezig is. Hij heeft daartoe vele muziekstijlen uit de hele wereld bestudeerd.

Noortje heeft in diverse klassieke orkesten gespeeld en ook in diverse ensembles. Ze heeft hoofdvak fluit en methodieklessen gegeven aan het conservatorium van Hilversum en later aan het Conservatorium van Amsterdam. Noortje en Eduard hebben zowel samen als afzonderlijk concerten en optredens gegeven in binnen en buitenland, op radio en tv.

Door hun vele ervaringen in de muziek als producent en muzikant en zeker niet op de laatste plaats als docent, hebben zij het idee opgevat om een muziekschool te starten in Zeewolde om hun ervaringen te delen met de Zeewoldense gemeenschap. Zij startten hun lespraktijk aan de Muiderweg, waar ze hun garage hadden opgebouwd tot leslokaal. Meteen vanaf het begin in 1997 begon de school goed te lopen. Ze groeiden al gauw uit hun werkplek. Vandaar dat zij in 2005 hun pand aan het krachtenveld 28 betrokken. Hier waren de mogelijkheden en de ruimte volop om met een viertal collega’s een muziekparadijs te maken voor leerlingen van jong tot oud, van beginners tot gevorderden.

Momenteel worden er gitaar, piano, fluit, keyboard, drums, basgitaar en zanglessen gegeven aan ruim 200 leerlingen. Natuurlijk zijn er popbands geformeerd die wekelijks gecoached worden door enthousiaste docenten. Heel bijzonder is de mogelijkheid tot het volgen van computertechniek lessen, gericht op het maken, of opnemen van muziek. Het gezellige theatertje, wat in de loop der tijd tot ontwikkeling kwam, is bijzonder geschikt om de leerling ook af en toe de gelegenheid te geven om voor familie en bekenden op te treden in een ontspannen, en gemoedelijke sfeer.