×
×

Elektrische gitaar

https://youtu.be/EZBTw1Vnz_o

<iframe width="854" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/EZBTw1Vnz_o" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Op een elektrische gitaar kun je lekker scheuren maar ook lieve zachte tonen maken. Hierdoor kan je veel verschillende stijlen spelen: Van Jazz tot Nu-metal. Als gitarist speel je de melodie of de begeleiding. Bij de elektrische gitaar gebruik je meestal tabulatuur en soms notenschrift. Tabulatuur is een muzieknotatie die speciaal voor de gitaar is gemaakt.

In de eerste lessen leert de leerling de basistechnieken van de elektrische gitaar. Wanneer de leerling deze technieken onder de knie heeft wordt er begonnen met de eerste eenvoudige liedjes. Naarmate het niveau van de leerling groeit mag de leerling ook zelf liedjes aandragen om te behandelen in de les en uiteindelijk te leren spelen. Om de leerling een brede kennis van gitaarmuziek te geven wordt er naast de muziekstijl die leerling zelf graag wilt spelen ook aandacht besteed aan diverse andere stijlen, zoals jazz, blues, pop en rock en alle stijlen die hieraan verwant zijn.

Wil je deze lessen volgen? Schrijf je dan hier in. .